NOTISER - FORSKNING

MATILDA ARVIDSSON BLEV KUNGLIGA VITTERHETSAKADEMINS STIPENDIAT 20192

Matilda Arvidsson, postdoktor vid Juridiska institutionen, tilldelades 125 000 kronor av Kungliga Vitterhetsakademien inom Bernadotte-programmet för sitt projekt ”Homo + Ludens: A new human and its creation of new legal norms in warfare systems and combat wargame training”.
– Det är väldigt uppmuntrande att som junior forskare veta att seniora forskare tror, inte bara på projektet, utan även på mig som person, säger Matilda
Arvidsson.

THOMAS STERNER FICK HANDELSHÖGSKOLANS MEDALJ

Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, är 2019 års mottagare av utmärkelsen Pro Studio et Scientia – för engagemang och vetenskap, med motiveringen: För att, med tydliga akademiska ideal, nyfikenhet och ett starkt samhällsengagemang, ha etablerat och utvecklat den miljöekonomiska forskningen och därmed bidragit till Handelshögskolans utveckling som en internationellt allt starkare akademi med hög samhällsrelevans.

FORSKNINGSSAMARBETE MED MOÇAMBIQUE FÖR HÅLLBAR UTVECKLING

HANDELSHÖGSKOLAN KLÄTTRAR I INTERNATIONELL RANKING

Handelshögskolan med på topp 100 i en internationell forsknings-rankning. Enligt Tilburg University Economics Rankings nya lista för perioden 2014-2018 hamnar institutionen för nationalekonomi med statistik på plats 92 i världen och på plats 34 bland de europeiska universiteten.

NYTT KVINNOIDEAL SKAPAS AV KVINNLIGA INFLUENCERS OCH BLOGGARE

OLA BERGSTRÖM HAR EXPERTUPPDRAG AV REGERINGEN

Regeringen har tillsatt en utredning för att undersöka hur arbetsrätten kan moderniseras och Ola Bergström, professor i management och organisation, är en av de utvalda experterna som kommer att bistå utredningen.

– Det är ett ärofyllt uppdrag och jag ser fram emot att få bidra med erfarenheter från vår forskning om omställning i Sverige och andra europeiska länder, säger Ola Bergström.

NY BOK OM EU-RÄTT

HUR ARBETAR FÖRETAGSLEDARE FÖR ATT SKAPA TILLVÄXT?

SVERIGES FÖRSTE PROFESSOR I HUMAN RESOURCE MANAGEMENT

Stefan Tengblad blir den förste professorn i Sverige inom Human Resource Management (HRM). Den nya professuren är knuten till Centrum för Global HRM – ett tvärvetenskapligt centrum med nationellt uppdrag vid Göteborgs universitet.